Izmir imsakiye, Bornova imsakiye Izmir davetiye, Bornova davetiye Izmir imsakiye, Bornova imsakiye Izmir davetiye, Bornova davetiye Izmir imsakiye, Bornova imsakiye Izmir davetiye, Bornova davetiye

Dijital Baskı Makinesi

Son yıllarda geliştirilmesine hız verilen hassas dijital ortamların birden çok sağlayıcı desteğiyle dijital ortamda üretilerek bez kumaş ... Devamı »

Alikobant - 0232 374 0 724

Alikobant denilen malzeme, aslında bir malzeme değil markadır... Devamı »

Totem türü tabelalar

Bu tabelalar, genel anlamda çok büyük ve gösterişli tabelalardır, açık alanlarda, şehirlerarası yollarda, cadde kenarlarında, Devamı »

 

Category Archives: Kitap

Bornova Kitap

Kitap Nedir?

Bir ya da birkaç konuya dair eli yazılmış ya da matbaada basılmış sahifelerden ibaret yaprakların, bir arada birleştirilmesi ile meydana getirilen, okumaya mahsus ciltli ya da ciltsiz eser.
Kitap, bugünkü şeklini alıncaya kadar çeşitli şekiller ve safhalar geçirmiştir.
Yazının icadıyla başlayan tarih devirlerinde insanlar yazıyı levha halindeki çamur tabakaları veya balmumu sürülmüş levhalar üzerine yazar veya ucu ince demir kalemlerle tahtaya veya taşa oyarlardı.

Kitap, bir kenarından birleştirilerek dışına kapak takılmış yani ciltlenmiş, (kağıt, parşömen vb. malzemeden üretilmiş) üzeri baskılı sayfaların toplamıdır.
Bir “esere” ya da eserin bir bölümüne de kitap dendiği olur. Elektronik formatta yayınlanan kitaplara ise e-kitap yani elektronik kitap denir. Kütüphanecilikte, dergi, bülten ya da gazete gibi süreli yayınlardan ayırdetmek için monograf olarak da adlandırılır.

Kitabın Yapısı ve Unsurları
Kitabın türü ya da amacına bağlı olarak (örn. ansiklopedi, sözlük, ders kitabı, vb.) yapısı değişse de kitabın genel unsurları şunlardır:

  1. Kapak (sert ya da karton cilt, ilüstrasyon, tasarım)
  2. Biyografiler
  3. İç kapak sayfası (Kitabın adını, yazarını, bazen ayrıca yayıncısı, yayın yeri ve tarihini içerir.)
  4. Künye sayfası
  5. (bazen) İthaf sayfası
  6. İçindekiler
  7. Kısaltmalar
  8. Harita, resim vb. listesi
  9. Takdim
  10. Önsöz
  11. Giriş
  12. Ana içerik, kısımlar ve bölümler
  13. Sonuç
  14. Ek(ler)
  15. Tablolar
  16. Notlar (dipnotları sayfalı değilse)
  17. Kaynakça
  18. Dizin daima sonda yer alır.
  19. Kronoloji

Edebiyat, bilim, tarih ya da öbür bilgi alanlarındaki yapıtlar okuyucuya yararlı ve çekici bir biçimde kitaplarla sunulur. İnsanla­rın çağlar boyunca edindikleri bilgiler, geliş­tirdikleri düşünceler ve edebi yapıtlar, kitap­lar aracılığıyla günümüze ulaşmıştır.
Kitapların önemi yalnızca kitap okumanın bize verdiği tat ve doyumdan ileri gelmez; kitaplar aynı zamanda insanlara gerekli olan bilgileri de verir. Okullarda öğretilen konula­rın çoğu kitaplarda yer alır. Doktor ya da hukukçu olmak, belirli bir alanda uzmanlaş­mak bu konulara ilişkin çeşitli kitapları okumaktan geçer. Eğer bir bisikletin nasıl onarı­lacağını, bir model uçağın nasıl yapılacağını ya da bir giysinin nasıl dikileceğini bize öğretecek biri yoksa, bu konulardaki kitapları okuyarak gerekli bilgileri edinebiliriz.
Yeni ilaçlar bulan, yeni makineler yapan ya da atom enerjisiyle buhar ve elektrik üretme­nin yollarını keşfeden bilginler, bu buluşlarını yazdıkları kitaplarda açıklarlar. Dünyanın her yerindeki insanlar bu kitapları okuyarak, bilginlerin buluşlarından yararlanır. Daha ön­ce iyileştirilemeyen hastalıkların nasıl iyileşti­rileceği, yeni motor türlerinin nasıl yapılacağı ya da bazı yararlı bitkilerin eskiden yetişmedi­ği yerlerde nasıl yetiştirilebileceği türünden bilgileri öğrenirler. Kitaplar olmasa, yeni düşünceler ve buluşlar zamanla unutulup giderdi. Oysa kitaplar tekrar tekrar basılabilir böylece bilgiler ve düşünceler, canlılığını yi­tirmeden gelecek kuşaklara aktarılır.

Asurlular, Sümerler, Hititler çamur levhalar üzerine çizgi halinde yazılan yazdıkları levhaları fırında pişirmek suretiyle sertleştirerek saklarlardı (Bunlara tablet deriz).

Bunlar henüz kitap denecek şeyler değildi. Gerçi binlerce tabletten müteşekkil kütüphaneler vardı; fakat bunlar ayrı ayrı sahifeler halinde tabletlerden ibaretti.

Mısır`da ise en eski zamanlardan beri papirüs denilen bir çeşit bitkinin düz olan yaprakları üzerine yazı yazılırdı. Bu yapraklar şerid hâlinde kesilip ıslatılır ve nişastaya batırılıp birkaç kat olarak tokmakla düz bir yerde dövülmek suretiyle kâğıt gibi sahifeler elde edilirdi.

Yazı yazılan papirüs yapraklarının bir kenarına bir tahta çubuk geçirilip ve bu çubuk sağ el ile tutulup çevrilmek suretiyle yaprak açılarak üzerindeki yazı okundukça sol el ile diğer ucu kıvrılmak suretiyle toplanırdı.

Bergamada da deri üstüne yazı yazılır ve bu deriler yan yana konarak kenarlarından bağlanırdı. İmparator Augustus zamanından beri deri yapraklı kitaplar bugünkü kitap şeklini aldı. Bu , suretle iki şekil kitap vücuda gelmişti ki bunun biri tomar şeklinde, diğeri katlama yapraklı idi.

İşte bugünkü kitap şekli bu son katlamalı derilerden doğmuştur. Hıristiyanlığın başlangıcında dine ait kitaplar hep deri üstüne yazılıyordu.

Bornova’da Kitap,Bornovalı Kitap,Bornova’da Kitapcı,Kitap Bornova
İzmir Kitap.İzmir’de Kitap,Kitap İzmir,Ucuz Kitap,İzmirli Kitaplar,İzmire Kitap
Konak Kitap,Konak’ta Kitaplar,Konaklı Kitapcı
Karşıyaka Kitap,Karşıyaka’da Kitap’cı,Karşıyakalı Kitapcılar
Alsancakta Kitap,Alsancak’ta Matbacılar Alsancak Kitaplari
Çiğli Kitap,Çiğli Kitapcı,Çiğli’de Kitapcılar
Menemen Kitap,Menemen’de Kitapcı,Menemenli Kitapacılar
Aliağa Kitap,Aliağa’da Kitapcı, Aliağalı Kitaplar
Buca Kitap,Buca’da Kitaplar,Bucalı Kitapcı
Pınarbaşı Kitap, Pınarbaşı’nda Kitap,Pınarbaşılı Kitaplar
Manisa Kitap, Manisa’da Kitaplar, Manisalı Kitapcı
Kordon Kitap,Kordon’da Kitapcı,Kordon’da Kitaplar
Işıkkent Kitap,Işıkkent’de Kitaplar,Işıkkent’li Kitapcı

Bornova Köymenler Reklam Matbaa Kitap Dijital baskı Baskı Makinası Satış Tel: 0.232 374 0 724Gsm: 0.532 686 09 14

Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.